zondag 1 juli 2018

Het kruispunt

Het is een surreëel zicht na de dorre bergen van de vorige dagen. Een vette, vruchtbare landbouwvlakte staat vol gezonde gewassen waaronder zelfs rijst. De verklaring hiervoor is dat we langs een irrigtiekanaal rijden. Water wordt via allerlei aftakkingen de velden in geloodst. We volgen dit kanaal voor bijna veertig kilometer via een vlakke asfaltweg zonder verkeer. Hier en daar zien we een boer werken op zijn veld. 

Bij het eerste dorp is het terug tijd voor tostadas con tomate want het ontbijt in de B&B stelde niets voor. Het is dan nog 15km tot Merida.
Deze stad ligt op het kruispunt van de Via de la Plata die we vorig jaar reden en de Routa Iberica die we dit jaar verkennen. Wie onze blog vorig las weet misschien nog dat Merida het Rome van Spanje wordt genoemd. Er staan hier nog veel restanten van een rijk Romeins verleden. Wij bezoeken dit keer het interessante Museo Nacional del Arte Romano. 


We wandelen dan nog wat door de stad langs de tempel van Diana, langs het forum, en over eilanden in de rivier. Daar zien we dat er naast een zevenhonderd meter lange Romeinse brug ook een brug is van Calatrava. We komen nog langs de twee aquaducten vooraleer op zoek te gaan naar een ijsje.


Vanaf vier uur is het leven op straat bijna stilgevallen. Uit ieder café komt supportgeluid. Spanje speelt zijn achtste finale tegen Rusland op de wereldbeker voetbal. De gelegenheid om de blog bij te werken op een terrasje. Morgen rijden we Portugal in.
Stats: 61km.  269m op. 351m af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.