maandag 25 juni 2018

Kastelenroute

Met drommen staan ze naast de weg te pronken met hun kleurenpracht. Voor iedere pedaalslag moedigen ze ons aan voor alweer een gewonnen kilometer. We rijden al een paar dagen door de graanschuur van Spanje en een beter tijdstip om deze bloemenpracht te zien is er niet. Is dit het resultaat van minder onkruidverdelgers? 

Na 30 kilometer botsen we bijna letterlijk op de verstigsmuren van CuĂ©llar. Deze vestingsstad heeft een rijke geschiedenis en de burcht is prachtig. 

We rijden verder door een naaldbos richting Coca. Bij vele bomen is een stuk schors afgeschraapt en hangt er een potje onder. Zo wint men hars om terpentijn te produceren.
In 1453 kreeg Alfonso de Fonseca de toestemming om in Coca een fort te bouwen. Het liep een beetje uit de hand. Het gebouw is gigantisch met een impossante gracht errond. Uniek aan dit bouwwerk uit die tijd is dat het volledig met baksteen is gebouwd. Het bezoek binnenin is zeker de moeite.

Na de middag rijden we nog bijna 50km op een oude spoorbedding. De grind zorgt ervoor dat we trager rijden. Voordeel is dat er geen auto's zijn. Eigelijk is er niemand. We zien geen kat. Tot we het Alcazar van Segovia zien opdoemen. Hier nemen we onze intrek in de Parador net buiten het centrum met prachtig uitzicht op de stad. Morgen genieten we van een rustdag. De benen zijn eraan toe. 

Stats: 126km. Stijgen 642m. Dalen 365m.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.